Numera ogravid singelmamma

Apropå föregående inlägg som avslutades med att jag skulle få duscha i fred genom att barnet mutades med tv: Barnet satt inte fast i något. Dvs, har innan satt honom i en gåstol (som han aldrig har gått i, förstår inte varför – den rullar bra!) och han har tittat på babblarna eller bollibompa-draken. Men att bara ha TVn på och inte sitta i gåstolen, det var inte tillräckligt intressant – så helt plötsligt stack det in en hand innanför duschdraperiet.

Idag tog vi oss till öppna förskolan, genom iskallt snöblandat regn. Sen har det spillts en stor (kall) kopp kaffe med mjölk över barn och beige soffa. Jag hade ställt den på en hylla och eftersom den inte var varm längre tänkte jag inte på att det var något farligt med den. Missade detaljen med att den kunde nås av barnhänder och hällas ut. Jag började nästan gråta. Barnet luktade dock gott efteråt 😉

Två av tre överdragslösa soffdynor. Överdrag som ska kemtvättas, men nu åkte de ner i en balja med kallt vatten.

Det har också lagats mat och bakats. Köpte 2a hands sorterade grönsaker från mathem, då vet man ju inte vad som dyker upp – fick bland annat shiitake. Aldrig använt innan, men gjorde en kall sås och serverade till ugnsbakad lax. Det var gott, även om det kanske blev lite väl mycket vitlök i såsen. Hade apelsinzest på laxen, skulle även haft sesamfrön men de var slut. Blev gott med apelsin på! Även den lilla åt med god aptit. Men så är han ju inte så petig heller. Fick oliver häromdagen, tyckte det var helt ok. Har nog inte stött på något han inte äter faktiskt ? förutom barnmat, välling och ersättning.

Bakade äppelkladdkaka, men.. Nä. Jag är i vanliga fall bra på att baka, men misslyckades med en morotskladdkaka igår (som slängdes) och misslyckades även idag. ?‍♀️ Fattar inte. I vanliga fall brukar det vara att jag är bakfull som gör att jag misslyckas, ska varken laga mat eller baka bakfull, men det är och var jag ju verkligen inte. Gjorde å andra sidan en köttfärssås igår som blev fantastisk,  så…

Nu avslutar jag dagen med att ta emot en fallande telefon med min fot. Allt för att inte väcka barnet. Aj. Idiotiskt, med tanke på att han sover även om jag har tvn på eller prasslar med bakplåtspapper, diskar osv. Ser fram emot ett blåmärke där då. ?

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats