Numera ogravid singelmamma

Resa med bebis och champagnedravel

Har aldrig varit en sån som förbereder mig kvällen innan, eller ja, det hör i alla fall till undantagen, du vet att lägga fram vad jag ska ha på mig osv. En anledning till att det tar så lång tid för mig på morgnarna. Till och med om jag ska resa någonstans så händer det att jag packar innan taxin kommer. Har iofs skrivit upp allt på en lista, har liksom packat i huvudet, så det kanske inte är så häpnadsväckande ändå. (För jag förstår ju att du drog efter andan i blotta förskräckelsen alldeles nyss….)

Det har liksom funkat. Folk har försökt övertala mig till att göra på annat sätt, men mitt sätt har varit bra. Tills nu.

TIDSVINSTEN när man har barn, om allt är förberett dagen innan, om man ska resa iväg någonstans… alltså den ligger ju på flera timmar. Skulle jag börja med detta kanske det bara skulle ta två timmar innan jag om iväg, istället för hela förmiddagen. Och vi pratar inte inför en långresa, jag skulle alltså en timme bort med tåg. Jag lovar härmed att lära mig detta. Kanske går det in om det finns på pränt. Jag lovar i alla fall att försöka lära mg detta. Eller jag lovar försöka komma ihåg att jag har lovat att försöka lära mig detta. Att förbereda resa med barn är liksom förberedelser 3.0, där 2.0 är att bara gå ut med barn och barnvagn. 1.0 är väl att bara ta barnet under armen och gå ut tror jag.

Kan jag bara också snabbt få nämna hur obarnvänliga SJ är? ”Låt oss göra nya vagnar i dubbeldäcksvariant där vi gör plats för barnvagn men vi struntar fullständigt i att lägga till toalett med skötbord i den vagnen. Eller vänta, vi struntar i att sätta in en toalett överhuvudtaget. Folk måste ju resa med oss ändå. MOAHAHA.”

 

Den där födelsedagsveckan har verkligen haltat sig fram. Tackade nej till att bli bjuden på ett glas häromdagen, pga rädsla att somna över bordet, det har liksom varit på den nivån. Men nu är jag tillbaka på banan! Champagne inmundigades (givetvis måttligt och ansvarsfullt) igår. Egentligen duger ju det mesta med bubblor, men de hade Deutz och det brukar vara bra. Jag är inte en sån som kan smaka på viner och bara ”oh det smakar aceton med inslag av lingon, kanske en hint av grönt nyslaget gräs”, även om jag borde kunna vid det här laget, men när man dricker den här kan man verkligen smaka den där speciella mer brödiga tonen som jag i alla fall tycker att en god champagne ska ha.

Apropå goda smaker så kan jag meddela att kombinationen tryffelmajo och vinägerchips var väldigt fin. Åt det ute häromdagen, gifte sig väldigt fint.

MVH
Finsmakaren

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats