Numera ogravid singelmamma

Hej då Tinder

Jag gör slut, du är för ytlig och kass. Är det Stockholm eller är det tiden vi lever i där en presentation på en dejtingsajt mer liknar ett cv och där bilderna är framtagna som i en mall?

Det är som att större merparten (män) har fått villkor att förhålla sig till:

”Du måste ha med

1 bild från en skidresa

1 sportig bild

1 bild från solsemester.

1 bild med solglasögon

Fritt tillval: fiskbild, bild med barn eller bild med vänner.

Du har någon av följande titlar:

VD, COO, CIO, CEO, c… Vad som helst som börjar på C går bra.

Eller så driver du eget.

I din beskrivning bör du nämna att du gillar mat och dryck samt träning. Och att resa.”

Jag försökte verkligen. Jag swajpade för kung och fosterland, men den ena mannen var tråkigare än den andra. Alla såg likadana ut och presenterade lika lite insida. Och vad är grejen med att man säger ” nej” på någon som man sedan får upp 10 gånger till? Nej, jag går vidare. Vet inte vad jag ska testa härnäst, good ones eller kanske gammal hederlig nätdejting som Happy Pancake. Men sist jag var inne där och vände så blev jag alldeles förfärad.

Vad som hände med han jag dejtade? Jo, vi hade sagt att vi skulle ses och så frågade jag om vi verkligen skulle göra det eftersom han fyllde år. ”Javisst” sa han. Sedan frågade han när vi skulle ses eftersom hans barn skulle komma över och fira honom. Han frågade också om junior skulle vara med. (Det visste han, det var ett annat sätt att säga att han inte ville det.) Jag sa att jag kunde ordna barnvakt, men ordnade ingen, för jag vet hur han är. Mycket riktigt så kom det ett meddelande senare: ”Hej, jag kommer inte hinna ses.” Jag sa bara att jag redan hade planerat bort honom och sedan sa han att han VERKLIGEN vill träffa mig snart. (Eh nej… Det vill du VERKLIGEN inte, för då hade du inte prioriterat bort mig så fort något roligare dök upp, eller struntat i att höra av dig mellan gångerna.) Jag svarade ”Vi hittar en lucka snart” och gjorde en tumme upp. Sånt man säger av ren artighet, men båda vet att det inte betyder någonting. ?‍♀️ Så himla tråkigt att man inte bara kan säga att man inte är intresserad, det besparar båda parter så mycket tid. Om jag blev arg? Ja, väldigt. Jag avskyr sånt beteende. Tycker dessutom det är extra respektlöst när han vet om min historia med pappan till mitt barn. Men det hjälper ju inte att bli arg, det är bara slöseri på energi; istället låter jag honom blekna ut ur mitt liv. Så till den grad att jag idag, från att ha funderat på vad han gör och ha velat höra av mig, tänkte ”jag bryr mig verkligen inte.” Det är så himla trist. Mest trist för att han säger att han är feminist och har en självbild som säger att han är en schysst snubbe. Det är alltid de ”schyssta snubbarna” som är värst…

(Och när jag säger att jag inte är arg så menar jag att jag inte går runt och ältar det, men jag ÖNSKAR att han skulle höra av sig så att jag får säga vad jag tycker…)

Idag sitter jag med huvudvärken från helvetet eftersom barnet har levt om och varit vaken flera timmar inatt. Men lyckades ändå komma ut för kompishäng samt lunch på urban deli. Har en massa måsten ikväll, men vi får se vad det blir av det…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Tinder suger verkligen, och ändå har jag så svårt att slita mig därifrån. Hoppet finns fortfarande att just HAN ska dyka upp en dag.

stats